Augertorque header
Check
Topkwaliteit uitrustingsstukken
Check
Snelle levering
Check
Afhalen mogelijk

De kwaliteit van Auger Torque grondboren

Sinds 2017 is VemaTec de exclusieve importeur van Auger Torque in Nederland en België. We bieden een uitgebreid assortiment aan boormotoren, vijzels, heggenscharen, sleuvenfrezen en daarbij horende accessoires.

VemaTec en Auger Torque delen een passie voor hoogwaardige producten en topservice. Wij staan klaar om je te adviseren. Hieronder bespreken we de sterke punten van een Auger Torque boormotor die je kunnen helpen bij het maken van een keuze voor een nieuwe boormotor.

Bekijk ons assortiment >

Heb je onderdelen nodig voor je grondboor? Neem dan direct contact met ons op via telefoon. Onze experts staan voor je klaar om je te helpen.

stobbenboor/stobbenfrees
Auger Torque Stobbenfrees

Functies & combinaties met boormotoren

Een boormotor van Auger Torque wordt gebruikt voor diverse toepassingen zoals het plaatsen van omheiningen, schroefpalen, schroefankers, boomplanting, warmtepompen en bronbemaling.

Daarnaast kunnen er diverse accessoires aan de boormotor worden gekoppeld, waardoor het product breed ingezet kan worden. Denk aan een betonmolen, een houtsplijter of een stobbenfrees voor het verwijderen van boomstronken.

De werking van een boormotor

In de boorunit zit een hydromotor die aangedreven wordt via de aansluitingen op de machine. De hydromotor brengt de rotatie over naar de gearbox. Het planetair tandwiel mechanisme in de gearbox zet de rotatie van een hoge snelheid om naar een lage snelheid, wat resulteert in een hoger koppel op de uitgaande as van de boormotor. Dit koppel maakt het mogelijk om een grote diameter en/of diep de grond in te boren.

De ideale boormotor voor jouw graafmachine

Bij de keuze van de juiste boormotor voor jouw machine zijn de werkdruk en de hoeveelheid olieflow die de machine levert van cruciaal belang. Alle boormotoren hebben een indicatie voor welke gewichtsklasse deze geschikt is en bij welke waarden van druk en hoeveelheid olieflow het product optimaal werkt. Een grotere boormotor kiezen dan voorgeschreven heeft dan geen meerwaarde, omdat de maximale prestatie van de boormotor niet behaald kan worden.

Als voorbeeld: een X1500 boormotor voor een machine van 1-2 ton kan bijna 1500Nm leveren bij een aanvoer van 200 bar en 45L/Min. Als de machine deze waarden kan geven, is dit voldoende om een boorvijzel tot 400mm diameter zonder problemen in de grond te draaien.


Een vijzel voor je boormotor kiezen: Heavy of Rock Duty

Bij het kiezen van vijzels is de diameter het belangrijkste criterium. Daarnaast bepaalt de bodemsoort welke tanden het meest geschikt zijn.

Voor soft en medium grondsoorten met af en toe stenen zijn Heavy Duty tanden ideaal. VemaTec levert standaard de Auger Torque Heavy Duty boorvijzels in de Benelux.

Daarnaast leveren we Rock Duty boorvijzels, die geschikt zijn voor het boren door asfalt en andere harde ondergronden. Deze zijn het efficiëntst bij gebruik van een machine die hoge neerwaartse druk kan uitoefenen.

Meer informatie over de vijzels van Auger Torque >


Veilig werken met de Non-Dislodgement-Shaft

De boormotor van Auger Torque is ontworpen om extreme omstandigheden te weerstaan. De as is zo geconstrueerd dat hij niet uit de motor getrokken kan worden. Dit komt dankzij de Non-Dislodgement-Shaft. Het maakt de boormotor zeer geschikt voor werkplekken waar veiligheid essentieel is.

De tandwielen en as draaien in hoogwaardige synthetische olie, die blauw van kleur is. Dit maakt het gemakkelijk om te zien waar een lekkage vandaan komt: hydrauliek olie duidt op een hydraulisch lek vanuit de aansturing van de machine naar de hydromotor. Blauwe olie wijst op een probleem met de afdichting van de gearbox.

Om de levensduur te verlengen en de 6 jaar garantie te behouden, moet de transmissieolie na de eerste 500 draaiuren of 6 maanden na aanschaf worden vervangen door een erkende dealer van Auger Torque. Daarna moet dit jaarlijks of elke 500 draaiuren worden herhaald.


Bestel jouw Auger Torque boormotor bij VemaTec

De boormotoren van Auger Torque zijn beschikbaar voor graafmachines van 750Kg tot 50 tons, maar ze zijn ook geschikt voor andere machines, zoals truckkranen en skid steers. De meest gangbare modellen zijn direct leverbaar vanuit ons magazijn in Maarheeze. Je kunt ook een offerte aanvragen voor een complete boormotor set.


Bekijk ons assortiment & vraag een offerte aan >

Verhoeven Rijwerk Maarheeze

Vestiging Maarheeze

Den Engelsman 17
6026 RB Maarheeze
Nederland

+31 (0)88 20 25 123
Verhoeven Rijwerk Zeewolde 2020 12 02 153159

Vestiging Zeewolde

Oogstweg 15
3899 BJ Zeewolde
Nederland

+31 (0)363 030 223
Verhoeven Rijwerk Ninove

Vestiging Ninove

Nederwijk Oost 278
9400 Ninove
België

+32 (0)78 050 329
Check
Topkwaliteit uitrustingsstukken
Check
Snelle levering
Check
Afhalen mogelijk
iDeal MasterCard VISA PayPal Bancontact SOFORT TNT DHL DB Schenker