Header beitel
Check
Topkwaliteit uitrustingsstukken
Check
Snelle levering
Check
Afhalen mogelijk

Voorkom het breken van de beitel van je sloophamer

Bij veelvuldig gebruik kun je helaas niet altijd voorkomen dat de beitel van je hydraulische sloophamer op den duur gaat slijten. Door de sloophamer en de beitel zo goed mogelijk te onderhouden kun je er wél voor zorgen dat ze zo lang mogelijk meegaan. De beitels van hydraulische sloophamers zijn gevoelig voor schade, maar dit is wel afhankelijk van hoe ze worden behandeld en gebruikt.

Naast het onderhoud, zijn er nog meer factoren die kunnen voorkomen dat de beitel van je sloophamer stuk gaat. Als je de oorzaak weet van het breken, helpt het machinisten ook om dit te voorkomen. We hebben een aantal oorzaken opgesomd die de beitels van hamers kunnen beschadigen én geven je tips om deze beschadiging te voorkomen.

Voorkom breken beitel van sloophamer VemaTec
gebroken beitel

Pas op voor zijwaartse kracht

Een veelvoorkomende oorzaak van het breken van een beitel is bij zijwaartse kracht. Dit treedt op wanneer de sloophamer niet correct wordt gebruikt. Hierdoor neemt de mate van vermoeiingsspanning toe. Elke vorm van zijwaartse kracht kan ervoor zorgen dat de beitel buigt.

Werken met koud weer

Wanneer het koud is buiten, is een sloophamer vatbaarder voor vermoeidheidsbreuken. Voordat je gaat werken met een sloophamer, is het daarom belangrijk om de sloophamer op te warmen. Begin dus met licht breken, zeker wanneer de beitel nat of bevroren is. Daarnaast is het belangrijk om niet te lang op één plaats te breken.

Voorkom het breken van een beitel VemaTec

Vermijd loze slagen

Loze slagen gebeuren wanneer de punt van de beitel niet goed in contact komt met het te slopen object, of wanneer de beitel te weinig tegendruk krijgt in het materiaal. Dit kan veroorzaken dat de voorste kop barst of dat er een breuk ontstaat bij de beitelborging.

Smeer de sloophamer genoeg

Om een soepel metaal-op-metaal contact in de sloophamer mogelijk te maken en te behouden, is het van belang om deze elke twee uur te smeren. Als de schacht van de hamer niet vaak genoeg wordt gesmeerd, kan de hamer barsten. In onderstaand schema vind je de aanbevolen onderhoud aan de hamer en beitel.

Onderhoudsschema voorkom breken beitel VemaTec

Veroudering door weinig gebruik

Wanneer je je sloophamer niet vaak gebruikt, kan het na verloop van tijd gaan roesten. Dit wordt veroorzaakt door weersinvloeden en het niet genoeg smeren van vet tussen het gebruik door. Hierdoor komt er niet alleen roest aan de buitenzijde, maar ook binnen de behuizing.

Voorkom breken beitel van sloophamer VemaTec
Voorkom breken beitel van sloophamer VemaTec
Voorkom breken beitel van sloophamer VemaTec


Onderhoud, inspecties en reparaties

Wanneer je een sloophamer van VemaTec koopt, krijg je hier een handige slijtlijst bij. Hiermee kun je bepalen of uitrustingsstukken vervangen moeten worden. Door deze lijst regelmatig te controleren loop je minder risico op een gebroken beitel.

Is je beitel of sloophamer versleten? Neem dan eens contact met ons op, wellicht kan hij nog gerepareerd worden. Is dat helaas niet het geval, dan kun je ook bij ons terecht voor een nieuwe sloophamer en/of beitel voor je graafmachine.

Of heb je een andere vraag? Ook dan kun je contact met ons opnemen door te bellen of mailen:

0882025123

info@vematec.com

6 tips voor het onderhoud aan je sloophamer

Het is belangrijk om je sloophamer goed te onderhouden. Hiermee houd je je sloophamer in topconditie en voorkom je dat hij breekt. In deze video geven we je 6 tips voor het onderhouden van jouw VemaTec sloophamer aan je graafmachine.

Verhoeven Rijwerk Maarheeze

Vestiging Maarheeze

Den Engelsman 17
6026 RB Maarheeze
Nederland

+31 (0)88 20 25 123
Verhoeven Rijwerk Zeewolde 2020 12 02 153159

Vestiging Zeewolde

Oogstweg 15
3899 BJ Zeewolde
Nederland

+31 (0)363 030 223
Verhoeven Rijwerk Ninove

Vestiging Ninove

Nederwijk Oost 278
9400 Ninove
België

+32 (0)78 050 329
Check
Topkwaliteit uitrustingsstukken
Check
Snelle levering
Check
Afhalen mogelijk
iDeal MasterCard VISA PayPal Bancontact SOFORT TNT DHL DB Schenker