Vema Tec grijper met logo min
Check
Topkwaliteit uitrustingsstukken
Check
Snelle levering
Check
Afhalen mogelijk
Check
Scherpe prijzen

De voordelen van een sloop-sorteergrijper van VemaTec

Er zitten geen grote zichtbare verschillen in sloop-sorteergrijpers van diverse merken. Toch kunnen een aantal details van groot belang zijn bij het aanschaffen van een sloop-sorteergrijper. Naast het brede aanbod en snelle levering, hebben VemaTec sloop-sorteergrijpers nog meer voordelen. Wij vertellen u graag waar wij het verschil maken met onze VemaTec grijper.

Een versterkte draaikrans

De draaikrans van een VemaTec sloop-sorteergrijper is gelagerd met rollagers van een grotere omvang waarmee de grijper 360° kan draaien. De draaikrans is meestal zichtbaar onder de kopplaat en hier kunt u goed zien dat deze vaak voor de helft hoger is dan een soortgelijke grijper. Dit komt de trekbelasting ten goede.

draaikrans sloop-sorteergrijper

Door het gebruik van lange bouten in het draaikransgedeelte komen breuken of loslopende bouten nooit voor. Eventuele overbelasting van de draaikrans wordt door de rek van de bouten opgevangen. De kogellagers houden hun vetbad langer vast en zijn minder slijtgevoelig, omdat een stofafdichting voorkomt dat er geen vuil kan infiltreren.

De grijpers van de 02-serie zijn voorzien van 2 draaimotoren die ieder 1 tandwiel aandrijven. Dit creëert een grotere kracht die beter verdeeld is over de draaikrans en een groter draaimoment heeft. De grijpers van de 03-serie hebben een zwevende as ten behoeve van de trekstang. De zwevende as maakt uw verbinding tussen de schaal en trekstang flexibeler dan wanneer u een vaste as gebruikt.

as sloop-sorteergrijper

Een hogere knijpkracht

De knijpkracht van een sloop-sorteergrijper wordt bepaald door de druk van de machine die zijn kracht uitvoert op de cilinders. De knijpkracht kan een grote invloed hebben op speling van zowel de draaikrans als van de pennen en bussen. De cilinders zijn zo geplaatst dat de krachten die in het hoofdframe komen, gehalveerd worden. Daarnaast hebben ze een einddemping die de grijper een grote opening geeft, bijvoorbeeld voor het opnemen van rijplaten.

Eventueel opkomende speling wordt ook beperkt doordat de 4 geharde verchroomde pennen geen vetspannippel en/of kanalen hebben. De cilinders liggen zo gemonteerd dat ze samen met de slangen en koppelingen zo goed als stil liggen en daardoor vrijwel nooit zullen lekken.

De vetnippels zijn goed te bereiken aan de buitenkant van de bussen en draaikrans. Deze zouden iedere 8 uur gesmeerd moeten worden. Daarnaast zijn de scharnierpunten afgedicht met stofafdichtingen en zorgen daarom met alle andere genoemde zaken voor een optimale duurzaamheid.

Een blokje achter het onderschroefmes

Het preventief lassen van één blokje voorkomt dat de gaten van uw moedermes ovaal uit kunnen gaan slijten. Zijdelingse belasting op bouten kunt u wegnemen door het blokje op een positie aan te brengen achter de slijtmessen. De sloop-sorteergrijpers van VemaTec zijn van deze blokjes voorzien, dit beïnvloedt de duurzaamheid positief.

Er is geen rippershank in de schalen gelast. Dit maakt de schalen iets flexibeler bij het opnemen van een klein stuk. Wanneer dit niet het geval zou zijn, zou u direct wringen op de scharnieren en speling veroorzaken.

De sloop-sorteergrijpers van VemaTec zijn zowel met als zonder draaikrans verkrijgbaar. Het aanbod aan VemaTec sloop-sorteergrijpers vindt u in onze webshop. Wilt u meer informatie over het product? Neem dan gerust contact met ons op door te bellen of mailen.

Verhoeven Rijwerk Ninove

Vestiging Ninove

Nederwijk Oost 278
9400 Ninove
België

+32 (0)78 050 329
Verhoeven Rijwerk Maarheeze

Vestiging Maarheeze

Den Engelsman 2
6026 RB Maarheeze
Nederland

+31 (0)88 20 25 123
Verhoeven Rijwerk Zeewolde 2020 12 02 153159

Vestiging Zeewolde

Oogstweg 15
3899 BJ Zeewolde
Nederland

+31 (0)363 030 223
Check
Topkwaliteit uitrustingsstukken
Check
Snelle levering
Check
Afhalen mogelijk
Check
Scherpe prijzen
iDeal MasterCard VISA PayPal Bancontact SOFORT TNT DHL DB Schenker