Header beitel
Check
Topkwaliteit uitrustingsstukken
Check
Snelle levering
Check
Afhalen mogelijk
Check
Scherpe prijzen

Voorkom het breken van de beitel van uw sloophamer

Bij veelvuldig gebruik kun u helaas niet altijd voorkomen dat de beitel van uw hydraulische sloophamer op den duur gaat slijten. Door de sloophamer en de beitel zo goed mogelijk te onderhouden kunt u er wél voor zorgen dat ze zo lang mogelijk meegaan. De beitels van hydraulische sloophamers zijn gevoelig voor schade, maar dit is wel afhankelijk van hoe ze worden behandeld en gebruikt.

Naast het onderhoud, zijn er nog meer factoren die kunnen voorkomen dat de beitel van uw sloophamer stuk gaat. Als u de oorzaak weet van het breken, helpt het machinisten ook om dit te voorkomen. We hebben een aantal oorzaken opgesomd die de beitels van hamers kunnen beschadigen én geven u tips om deze beschadiging te voorkomen.

Voorkom breken beitel van sloophamer VemaTec
gebroken beitel

Pas op voor zijwaartse kracht

Een veelvoorkomende oorzaak van het breken van een beitel is bij zijwaartse kracht. Dit treedt op wanneer de sloophamer niet correct wordt gebruikt. Hierdoor neemt de mate van vermoeiingsspanning toe. Elke vorm van zijwaartse kracht kan ervoor zorgen dat de beitel buigt.

Werken met koud weer

Wanneer het koud is buiten, is een sloophamer vatbaarder voor vermoeidheidsbreuken. Voordat u gaat werken met een sloophamer, is het daarom belangrijk om de sloophamer op te warmen. Begin dus met licht breken, zeker wanneer de beitel nat of bevroren is. Daarnaast is het belangrijk om niet te lang op één plaats te breken.

VemaTec beitel

Vermijd loze slagen

Loze slagen gebeuren wanneer de punt van de beitel niet goed in contact komt met het te slopen object, of wanneer de beitel te weinig tegendruk krijgt in het materiaal. Dit kan veroorzaken dat de voorste kop barst of dat er een breuk ontstaat bij de beitelborging.

Smeer de sloophamer genoeg

Om een soepel metaal-op-metaal contact in de sloophamer mogelijk te maken en te behouden, is het van belang om deze elke twee uur te smeren. Als de schacht van de hamer niet vaak genoeg wordt gesmeerd, kan de hamer barsten. In onderstaand schema vindt u de aanbevolen onderhoud aan de hamer en beitel.

Onderhoudsschema blog voorkom breken beitel

Veroudering door weinig gebruik

Wanneer u uw sloophamer niet vaak gebruikt, kan het na verloop van tijd gaan roesten. Dit wordt veroorzaakt door weersinvloeden en het niet genoeg smeren van vet tussen het gebruik door. Hierdoor komt er niet alleen roest aan de buitenzijde, maar ook binnen de behuizing.

voorkom breken van beitels
voorkom breken van beitels
voorkom breken van beitels


Onderhoud, inspecties en reparaties

Wanneer u een sloophamer van VemaTec koopt, krijg je hier een handige slijtlijst bij. Hiermee kunt u bepalen of uitrustingsstukken vervangen moeten worden. Door deze lijst regelmatig te controleren loopt u minder risico op een gebroken beitel.

Is uw beitel of sloophamer versleten? Neem dan eens contact met ons op, wellicht kan hij nog gerepareerd worden. Is dat helaas niet het geval, dan kunt u ook bij ons terecht voor een nieuwe sloophamer en/of beitel voor je graafmachine.

Of heeft u een andere vraag? Ook dan kunt u contact met ons opnemen door te bellen of mailen:

0882025123

info@vematec.com

6 tips voor het onderhoud aan uw sloophamer

Het is belangrijk om uw sloophamer goed te onderhouden. Hiermee houdt u uw sloophamer in topconditie en voorkomt u dat hij breekt. In deze video geven we je 6 tips voor het onderhouden van uw VemaTec sloophamer aan uw graafmachine.

Verhoeven Rijwerk Ninove

Vestiging Ninove

Nederwijk Oost 278
9400 Ninove
België

+32 (0)78 050 329
Verhoeven Rijwerk Maarheeze

Vestiging Maarheeze

Den Engelsman 2
6026 RB Maarheeze
Nederland

+31 (0)88 20 25 123
Verhoeven Rijwerk Zeewolde 2020 12 02 153159

Vestiging Zeewolde

Oogstweg 15
3899 BJ Zeewolde
Nederland

+31 (0)363 030 223
Check
Topkwaliteit uitrustingsstukken
Check
Snelle levering
Check
Afhalen mogelijk
Check
Scherpe prijzen
iDeal MasterCard VISA PayPal Bancontact SOFORT TNT DHL DB Schenker